skrevet in Artikler

Jeg har nu gennem nogle år behandlet migrænikere, som kommer til mig i desperation og i et sidste håb om hjælp udover medicinen. Migræne forringer livskvaliteten, giver dårligt humør og mange er bange for at påvirke deres omgivelser, både i form af sygefravær og irritation i familierne.

 

Jeg oplever typisk to typer af klienter: der er dem der skal have omkring 5 behandlinger så er det væk eller antallet at anfald er faldet til et tåleligt niveau og der er dem der skal have 5-7 behandlinger relativt hurtigt efter hinanden, men som bliver nødt til at fortsætte behandlingerne med 1-2 måneders mellemrum for at holde det nede. Det er vigtigt, at der i starten ikke går for lang tid mellem behandlingerne ellers tabes effekten.

 

Liselotte 45 år, skriver:

Jeg kan varmt anbefale at bruge Dorte til at hjælpe med at få bugt med migræne anfald. Jeg har døjet med migrænesiden 2004, og det er først nu ved hjælp af Body-sds/Dorte, at jeg ikke har tilbagevendende anfald. Det har krævet ca. 5 behandlinger. Foruden at de forebyggende behandlinger hjælper mod migræne, så medfører Body-sds for mig en øget fornemmelse for, hvornår jeg presser mig selv for meget og bør slippe speederen. Elsker mine body-sds behandlinger – foruden at jeg slipper for migræne, så flyver jeg ud døren med et kæmpe velbehag og en god fornemmelse af min krops grænser.

En af gangene kom jeg til Dorte med migræne – den var væk efter en time.

 

Der er hjælp at hente fra flere kanter. De som har migræne ved, at der er forskellige ting som kan udløse anfaldene, f.eks. madvarer, p-piller, træthed, lavt blodsukker, stress og vrede. Ved at kortlægge sine migrænetriggere kan man forbedre sit liv væsentlig når man undgår de fødevarer eller ting der udløser det. Se vedhæftede filerne “migrænetriggere” hvor der b.la. er en opskrift på at finde sine triggere.

 

Til jer som oplever at migrænen starter sidst på natten eller først på morgenen. Prøv at spise en håndfuld mandler før sengetid eller hav en banan liggende ved sengen og spis den, hvis du vågner og mærker, at det trækker op til migræne.

 

Motion har vist positiv effekt på migræne i form af færre og mildere anfald anfald. Endvidere har migrænikere øget risiko for forhøjet kolesterolindhold og risiko for blodpropper. Medicinen Triptanerne trækker blodkar i hjernen og hjertet sammen, så har man forsnævrede blodkar allerede, kan man ikke tage medicinen. Se vedhæftede filerne “motion og migræne”.

 

Alle vedhæftede filer er offentligt tilgængelige så I er velkomne til at sende mailen videre, hvis I kender nogle som har brug for hjælp.

 

Jeg ønsker jer alle en dejlig vinterferie og dejligt lysere tider.